26 Mart 2013 Salı


Tutuklu vekil Sarıyıldız'ın da yargılandığı davada karar çıkmadı

 Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu ve 12 kişinin yargılandığı davada karar çıkması beklenirken, mahkeme heyeti duruşmayı, 3 Nisan tarihine erteledi.

41'i tutuklu 55 Kürt siyasetçinin yargılandığı ve 3 Ocak'ta karar duruşması görülen Şırnak KCK davasına raporlu oldukları gerekçesiyle BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında olduğu 12 kişi katılmamış ve dosyaları ayrılmıştı. 12 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya; BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ve avukatları katıldı. Duruşmaya Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Bedirhan Osal ve Necmettin Delier ise, telekonferans yöntemiyle katıldı.


‘Sürecin Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya barış getirmesini diliyorum’

Duruşmada savunma yapan Sarıyıldız, Türkiye'de yaşanan sürece ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Sizin de bildiğiniz gibi Türkiye'de yeni bir süreç başladı. Bu sürecin Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu'ya barış getirmesini diliyorum. Mahkemeler karar alırken, bu süreci göz önünde bulundurmalıdır. Daha önceki mahkemelerin duruşu politikti. Olayları politik bir bakış açısıyla yorumluyorlardı. Benimle ilgili olan iddialardan bazılarına cevap vermek istiyorum. Nusaybin Belediyesi Başkanı Ayşe Gökkan ile aramızda geçen telefon konuşmasında sanki Ayşe Gökkan bir örgüt mensubuymuş gibi yorumlanmıştır. Ayrıca bir diğer iddia olan 4 Nisan'da fidan dikme etkinliğinin örgüt faaliyeti olarak gösterilmesi doğru değildir" diye belirtti. 
Duruşmada, telekonferans yöntemiyle alınan ifadeler sırasında teknik sorunlar yaşandı. 

Sarıyıldız'ın savunması ardından avukatlar daha önceki duruşmalarda müvekkilleri için yaptıkları savunmaları yineleyerek, tahliye talebinde bulundu. Verilen aranın ardından mahkeme, dosyaya ilişkin kararı açıklamak için duruşmayı 3 Nisan tarihine erteledi
. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder