27 Mart 2013 Çarşamba


Sarıyıldız, Şırnak’taki aşı skandalını Sağlık Bakanı’na sordu

ANKARA- Şırnak ve ilçelerinde tarihi geçmiş aşıların yurttaşlara uygulanmasını eleştirerek, konu hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yazılı soru önergesi sundu.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak merkez ve ilçelerinde tarihi geçmiş aşıların yurttaşlara dağıtıldığını sayfasına taşıyan Dicle Haber Ajansı’nın haberinin ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı. Sarıyıldız, BDP Grup Başkanvkili İdris Baluken aracılığı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müeezinoğlu’na verdiği yazılı soru önergesinde sağlık politikalarını eleştirdi.
Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından gönderilen ve bir gün sonra ise son kullanma tarihi biten aşılar, birçok noktada yurttaşlara uygulandığını ifade eden Sarıyıldız, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na şu soruları sordu  “ Bakanlığınız, son kullanma tarihini doldurmuş aşıları dağıtan Şırnak İl Halk Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi yetkileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?  4 Mart günü Şırnak merkez ve ilçelerinde dağıtılan karma aşı kaç adettir?  Bunlardan kaçının son kullanma tarihi dolmuştur?  Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından gönderilen ve bir gün sonra ise son kullanma tarihi biten aşılar hangi sağlık merkezlerinde yurttaşlara uygulandı?  Son kullanma tarihi geçen aşıların yurttaşlara uygulanması insan vücudunda hangi sağlık sorunlarına neden olmaktadır? Aynı karma aşının ikinci kez yurttaşlara uygulanması durumu söz konusu mu? İkinci kez uygulanması durumunda ne gibi sağlık sorunları ortaya çıkar?”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder