8 Mayıs 2013 Çarşamba


Sarıyıldız, FEM Dershanesi'nin eski kitaplarının SYDV’ye satılışını sordu
ANKARA- Tutuklu Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de FEM Dershanesi’nin süresi geçmiş ve kullanılma özelliğini kaybetmiş sınava hazırlık kitaplarının, komisyon ve duyuru yapılamadan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na satılmasını Milli Eğitim Bakanına sordu.
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde FEM Dershanesi’nin süresi geçmiş ve kullanılma özelliğini kaybetmiş sınava hazırlık kitaplarının, komisyon ve duyuru yapılamadan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) satılmasını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.
Sarıyıldız, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan aracılığı ile verdiği soru önergesinde atıl durumda olan kitapların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden 15 bin TL karşılığı satın alındığını ve satın alınan bu kitapların ilçedeki liselere eğitim yardımı adı altında dağıtıldığına dikkat çekti. Sarıyıldız, Bakan Avcı’ya yanıtlaması talebi ile şu soruları sordu:
“Özel bir dershaneye ait eski ve atıl durumdaki kitapların maliyetinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bütçesinden hiçbir komisyon kurulmadan karşılandığı yönündeki iddianın doğruluğu nedir? “Söz konusu iddia doğru ise 15 bin TL karşılığında özel bir dershaneden satın alınan kitapların liselere dağıtılmasındaki amaçlanan kamu yararı nedir? Daha önceki yıllarda da ilçede bulunan liselere dağıtılması amacı ile özel dershanelerden ders kitapları satın alınmış mıdır? Satın alınmış ise hangi dershanelerden, ne kadar maliyet ile temin edilmiştir?”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder