11 Ağustos 2012 Cumartesi

BARIŞÇIL BİR GELECEĞİN SESİ: FAYSAL SARIYILDIZ




HALİL SAVDA

Size, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Bağımsız Milletvekili adaylarından Faysal Sarıyıldız'dan bahsedeceğim. Faysal, çocukluk arkadaşım... Onu sevdim, hakikati arayışını sevdim... Özgürlük ve barış arayışını sevdim...

Faysal genç ama yüreği kocaman... Cesur ve çalışkan bir genç... Emekçi ve mütevazı bir yaşamı tercih etmiş güzel bir insan... Kürt demokrasi hareketinin insan profilinin bütün özelliklerini kişiliğinde somutlaştırmış. Siyasetin temiz ve açık olanını şahsında gerçekleştiren ender bireylerden...

Cizre Katliamı'na tanıklık etti

Faysal Sarıyıldız, 1975 Cizre/Şırnak doğumlu. Doğduğu Kocapınar köyünde ilkokulu, Cizre'de ortaokulu okudu. Lise öğrenimini Nusaybin'de, üniversite öğrenimini Harran Üniversitesi'nde yaptı ve 2001 yılında mezun oldu. Babası M. Selim Bey, Cizre'de kurulan HEP'in ilk ilçe başkanlığını yaptı. İlçe başkanı olması ile birlikte JİTEM'in tehditleri ile karşılaştı. Gözaltına alındı, işkence gördü, itirafçıların vermiş olduğu bilgiler nedeni ile on ay Diyarbakır Cezaevi'nde kaldı. Tahliye olduktan sonra da HEP'in ilçe başkanlığını yapmayı sürdürdü. Devletin paramiliter ve askeri güçlerince kaçırıldı, ölümle tehdit edildi. Bırakıldıktan sonra Cizre'den ayrılmak zorunda kaldı. Eşini ve çocuklarını alarak Urfa'nın Birecik ilçesine göç etti.

Hem babasının HEP ilçe başkanlığı hem de henüz on beş yaşındayken ailenin yaşadığı göç, hiç kuşku yok ki Faysal'ın siyasi duruşunu etkileyecekti. 17 yaşındayken Cizre'de 1992 Newrozu'nda devletin yaptığı katliamın tanıklığını yapmıştı. Kürdistan'da yaşayan her genç gibi siyasi fikirleri bu şartlarda şekil alıyordu.

Gazetecilik yaptı

Harran Üniversitesi'nde makine mühendisliği okurken Ülkede Gündem, Özgür Bakış ve yayın hayatına yeni başlamış olan Azadiya Welat gazetesinde çalıştı. Gazetecilik yaparken defalarca gözaltına alındı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Cizre'de belediye meclis üyeliğine seçildi ve belediye başkanvekilli oldu. Aynı yıl KCK adı altında yapılan siyasi operasyonda gözaltına alındı ve tutuklandı.

Faysal iki yıldır Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde... Hayatını halkının özgür yaşamasına ve adalete adayan bir insanın hapse atılması korkunç... Egemenlerin bir kuralıdır; sesin yüksek çıkıyorsa suçlu ilan edilirsin! Kendini savunmak zorunda bırakılırsın. Orhan Veli'nin dediği gibi; "Açlıktan bahsediyorsun, demek bütün binaları yakan sensin, İstanbul'dakileri sen, Ankara'dakileri sen, sen ne domuzsun sen!"

'Cizre halkı AKP'ye tokadı atacaktır'

Sarıyıldız, tutuklama furyasının nedenini şöyle açıklıyor: "Kürt Özgürlük Hareketi'nin yarattığı paradigmanın sinerjisinden korkan AKP hükümeti, demokratik ve özgürlükçü yaşam felsefesi ile kendi öz yönetimini kurma yolunda adım atan Kürt siyasal hareketine karşı gözaltı ve tutuklama furyası başlattı." Faysal Sarıyıldız, şimdi Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun desteklediği Şırnak/Cizre Bağımsız Milletvekili Adayı. Sarıyıldız seçilirse, AKP hükümetinin kesmeye çalıştığı Kürt demokratik hareketinin sinerjisi şahsında yeniden gerçeklik kazandıracaktır. Seçmenlerine şu mesajı vermektedir: "Özgürlüğün ve direnişin kalesi olan Cizre başta olmak üzere tüm Bölge'de halkımız 12 Haziran günü AKP'ye tarihsel sorumluluğunun gereği, tokadını atacaktır."

Faysal Sarıyıldız gibi cesur insanlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var... Eminim seçildiğinde seçmenlerine hizmet edecektir. Hizmet ederken hak, emek ve özgürlük sorunlarının sesi olacak ve barışçıl bir gelecek için büyük katkısı olacaktır.

Faysal, barışçıl bir geleceğin sesi olarak her zaman güzel yüreğini insanlarına açtı. Şimdi sıra bizim ona yüreğimizi açmamızda!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder